Aspekt dětství v tvorbě Jáchyma Topola - Bohačíková, Renata (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na aspekt dětství a dítěte v literární tvorbě českého spisovatele Jáchyma Topola. Zabývá se specifickým nahlížením autora na roli dítěte, jeho sociální zařazení, stejně tak jako prvky ovlivňující jeho vývoj. Poukazuje taktéž na konkrétní literární díla, ve kterých se ony poznatky dají vypozorovat. Tato zjištění jsou podpořena sociologickými studiemi zabývajícími se dětstvím moderní doby.
The Aspect of childhood in works of Jáchym Topol
Keywords: Czech literature; childhood; social studies of child; Topol, Jáchym; česká literatura; dětství; sociologie dítěte