Intermodální přepravy jako perspektivní systém v ČR - Pelíšek, Josef (Univerzita Pardubice, 1999)
Autor se v práci zabývá intermodální přepravou jako perspektivním systémem v ČR. Poukazuje na důležitost a opodstatněnost intermodálních přeprav na přepravním trhu. Na jednotlivých případech popisuje a zdůvodňuje problematiku jejich rozvoje, zejména u intermodálních přeprav v relacích na severoněmecké přístavy a Rotterdam.
Intermodal transport as perspective system in Czech republic
Keywords: Doprava; přeprava; Integrovaný dopravní systém; ekonomie; mezinárodní doprava