Metody rychlé mikrobiologické diagnostiky - Těšínská, Barbora (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce popisuje metody mikrobiologické diagnostiky. První část je věnována klasickým metodám, jako je kultivace a mikroskopie, dále jsou popsány metody moderní, včetně jejich praktického využití. Práce se zabývá nejen detekcí mikroorganismů, ale také vyšetřením jejich citlivosti k antibiotikům, což je nezbytné pro následnou léčbu pacienta. Pozornost je věnována také diagnostice virových infekcí.
Methods for rapid microbiological diagnosis
Keywords: microbiological diagnosis; microorganisms; detection; infection; mikrobiologická diagnostika; mikroorganismy; detekce; infekce