České Meziříčí 1918-1938 : proměny malé východočeské obce v období První republiky - Macková, Eva (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá kulturním, sociálním a hospodářským vývojem malé východočeské obce v letech 1918-1938 v kontextu celého regionu.
České Meziříčí 1918-1938 : the transformations of small municipality in the eastern Bohemia in the period of the First republic
Keywords: České Meziříčí; Československá republika; 1918-1938; hospodářství; Spolky; sociální dějiny; východní Čechy