Komparace bezpečnostní situace ve vybraných regionech ČR - Šimek, Martin (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce porovnává bezpečnostní situaci ve vybraných regionech České republiky, stanovuje, jaké prostředky mají jednotlivé kraje v oblasti bezpečnosti. Pomocí vícenásobné regrese bude zjištěno, jaké faktory zde bezpečnost ovlivňují. V práci budou všechny regiony ohodnoceny a z konečných výsledků budou navrhnuta doporučení pro řešení nepříznivých situací.
Comparison of security situation in selected regions of the Czech Republic
Keywords: bezpečnost; regiony; vícenásobná regrese; regionální statistiky; security; regions; multiple regression; regional statistics