Financování a hospodaření sportovního klubu SK Volejbal Kolín, z. s. - Hovorka, Michal (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce je zaměřena na analýza hospodaření klubu SK Volejbal Kolín, z. s. a následné navržení doporučení na zlepšení hospodaření klubu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část definuje sport a tělesnou kulturu, klasifikaci sportu a začlenění subjektů tělesné kultury ve sportu. Popsány jsou neziskové organizace, které jsou jedním z těchto subjektů. Popsáno je i financování sportu v ČR a pomocí jakých prostředků je uskutečňováno. Dále popisuje finanční analýzu a jednotlivé finanční výkazy. V praktické části je popsána historie, dosažené úspěchy, základní informace a organizační struktura klubu. Práce obsahuje vypracovanou analýzu hospodaření klubu. Závěr je věnován zhodnocení výsledků dosažených v předchozí kapitole a navržení možných doporučení vedoucích k finanční stabilitě klubu.
Financing and management of the sports club SK Volejbal Kolín, z. s.
Keywords: sport; tělesná kultura; financování sportu; finanční analýza; SK Volejbal Kolín, z. s.; sport; physical culture; sport financing; financial analysis; SK Volejbal Kolín, z. s.