Potíže s kojením ze strany matky - Zahradníková, Alena (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce se věnuje problémům s kojením ze strany matky. Je zpracována jako teoreticko-výzkumná. Teoretická část je věnována laktaci, složení mateřského mléka a popisuje problémy s kojením. Dále shrnuje historii a aktuální stav kojení v České republice a ve světě. Ve výzkumné části zjišťuji, z jakého důvodu matky kojily méně než 6 měsíců, jaká byla jejich prenatální péče o prsy a informovanost o kojení před porodem. Zajímala mne spokojenost s edukací během jejich pobytu na porodnici a zdroj rad a informací po odchodu z nemocnice. Výzkum byl prováděn u respondentek, které rodily v porodnici s akreditací BFH a zároveň jejich dítě bylo fyziologický novorozenec.
Difficulties with breastfeeding by mothers
Keywords: laktace; mateřské mléko; kojení; obtíže; lactation; breast milk; breastfeeding; difficulties