Obecní policie - Stix, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se věnuje problematice obecní policie. V úvodní části se zabývá historií obecní policie, objasňuji četnictvo a dostává se až ke Sboru národní bezpečnosti. Dále práce pokračuje vysvětlením pojmu obecní policie a především se zaměřuje na strážníka MP a jeho povinnosti a oprávnění. V poslední kapitole porovnává MP Žďár nad Sázavou a MP Nové Město na Moravě. Zaměřuje se na jejich činnost a strukturu.
Municipal police
Keywords: obecní policie; četnictvo; strážníci; policejní sbory; municipal police; gendarmery; police officers; police forces