Faktory ovlivňující rozvoj laktace - Dostálová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2008)
Závěrečná bakalářská práce má název Faktory ovlivňující rozvoj laktace. Jedná se o práci teoreticko-výzkumnou. Tato práce je rozdělena na část teoretickou, v níž jsem se zaměřila na teoretické zpracování informací, jež mají vliv na laktaci. Potřebné informace jsem získávala z odborné literatury a z elektronických zdrojů. Druhá část práce je výzkumná. Cílem bylo zjištění, jak dlouho respondentky kojily, zda měly problémy s prsy během kojení, pokud v těhotenství a kojení užívaly návykové látky. Dále mě zajímalo, zda vůbec znají důležitost mateřského mléka, zda se jejich libido nějak změnilo během kojení a pokud ano, jaké na to byly reakce partnera ženy. Základem k tomuto zjištění byl dotazník, který jsem rozdala kojícím ženám, které mají jedno dítě.
Factors impacting development of lactation
Keywords: porodní asistentky; laktace; kojení; výživa; midwifes; lactation; breast-feeding; nutrition