Růst krystalů v amorfních léčivech - Barnetová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na studium rychlosti růstu krystalů v amorfních léčivech v závislosti na teplotě. Předmětem zkoumání je léčivo tadalafil, které se používá k léčbě erektilní dysfunkce a zmírnění příznaků benigní hyperplazie prostaty. Růst krystalů v amorfní formě tadalafilu v oblasti podchlazené taveniny byl sledován pomocí optického mikroskopu.
Crystal Growth In Amorphous Drugs
Keywords: tadalafil; amorfní léčiva; růst krystalů; mikroskopie; tadalafil; amorphous drugs; crystal growth; microscopy