Studium ipso-kopulací mezi vybranými systémy - Ptáček, Jan (Univerzita Pardubice, 2000)
V práci byla porovnávána klasická kopulace s ipso-kopulací pro diazotovaný 4-nitroanilin a pasivních komponent. Cílem bylo stanovení příslušných rychlostních konstant a porovnání výtěžku reakcí při různých teplotách a různých hodnotách pH.
The Study of ipso-coupling reaction among selected systems
Keywords: ipso-kopulace; reakční kinetika; barvotvorné reakce