Plošná anténní řada v pásmu X - Košárek, Karel (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá analýzou a návrhem anténní řady a vyzařovacích prvků, ze kterých je zkonstruována. V teoretické části je rozebrán princip funkce mikropáskových antén a postup jejich návrhu. Dále je v této části proveden rozbor způsobů napájení mikropáskových antén a děliče výkonu použité v plošných anténních řadách. V praktické části byly navrženy a zkonstruovány čtyři patch antény a bylo provedeno jejich měření. Na závěr byl proveden návrh plošné anténní řady včetně rozvodu energie.
X-band planar array antenna
Keywords: patch antény; plošná anténní řada; vyzařovací diagramy; šířka pásma; Wilkinsonův dělič; patch antenna; planar antenna array; pattern; bandwidth; Wilkinson power divider