Software pro obsluhu a nastavování průmyslového regulátoru - Musílek, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2017)
Práce je věnována problematice průmyslových regulátorů s důrazem na důležitost komunikačního rozhraní. V rámci práce je vypracována aplikace pro ovládání zvoleného průmyslového PID regulátoru. Tato aplikace slouží pro ovládání parametrů zařízení a sběr naměřených dat včetně vizualizace. Ověření činnosti zařízení a programu proběhlo na příkladu zvolené regulační soustavy.
Industrial controller setting and operating software
Keywords: průmyslový regulátor; modbus; EIA/TIA 485; C#; XML; Industrial control; Modbus; EIA/TIA 485; C#; XML