Termické chování a vlastnosti nikelnato-zinečnatých fosforečnanových skel - Baďurová, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
Byla připravena skla systému NiO-ZnO-P2O5. U skel byly zjišťovány jejich základní fyzikálně-chemické vlastnosti v závislosti na obsahu NiO. Termické vlastnosti skel byly studovány metodou DSC. Z DSC křivek byly získány základní parametry charakterizující jejich termické chování. Struktura krystalických fází vzniklých izotermní temperací skel byla studována pomocí RTG difrakční analýzy.
Thermal behaviour and properties of nickel-zinc phosphate glasses
Keywords: fosforečnanová skla; příprava skel; termické chování