Výskyt patogenních a podmíněně patogenních mikroorganismů ve vodách - Němcová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá výskytem mikroorganismů ve vodách. První část práce se zabývá mikrobiologickými požadavky na vodu, jejími úpravami (dezinfekce) a poskytuje přehled významných mikroorganismů v pitné vodě. V druhé polovině práce se podrobněji věnuji popisu rodů Legionella spp., Aeromonas spp., Vibrio cholerae, Mycobacterium spp.
Occurrence of pathogenic and conditionally pathogenic microorganisms in water
Keywords: pitná voda; Legionella spp; Aeromonas spp; Vibrio cholerae; Mycobacterium spp; drinking water