Vyhodnocení dopadů povodní řeky Divoká Orlice na město Kostelec nad Orlicí - Sychra, Lubomír (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá analýzou dopadů povodní řeky Divoké Orlice na město Kostelec nad Orlicí pomocí geografických informačních systémů (GIS). Práce definuje povodně, protipovodňová opatření, současný stav řeky Divoké Orlice, města Kostelec nad Orlicí, charakterizuje využívání GIS v této oblasti a předkládá konkrétní praktické použití GIS. Práce je vytvořena za použití dat poskytnutých Českým zeměměřičským a katastrálním úřadem a Povodí Labe státní podnik, doplněných o data sesbíraná při vlastním pozorování.
Evaluation of flood impact of the river Divoká Orlice upon the town Kostelec nad Orlicí
Keywords: water management; Floods; GIS; vodní hospodářství; Povodně; Divoká Orlice; Kostelec nad Orlicí