Uplatnění absolventek oboru Porodní asistentka v praxi - Symonová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2012)
Bakalářská práce na téma "Uplatnění absolventek oboru Porodní asistentka v praxi" je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána problematika vzdělávání porodních asistentek od minulosti po současnost. Tato práce seznamuje s profilem a kompetencemi absolventek tohoto oboru. Zaobírá se také profesí porodních asistentek z hlediska možnosti výběru pracoviště a pracovního uplatnění v zahraničí. V praktické části této bakalářské práce bylo provedeno výzkumné šetření týkající se pracovních možností absolventek oboru, jejich postojů k pracovnímu poměru za hranicemi České republiky a celkového pohledu na tuto profesi. Je zde uvedena metodika provedeného výzkumu a vyhodnocení otázek použitých v dotazníkovém šetření.
Assertion of midwife graduates in clinical practice
Keywords: porodní asistentky; uplatnění; kompetence; registrace; midwifes; application in practise; competences; registration