Možnosti využití platebních instrumentů v obchodních vztazích firmy Lb-Tech s.r.o. - Bachmann, Erik (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou platebního instrumentu, který by zajistil efektivní průběh obchodních transakcí nejen firmy Lb-Tech s.r.o., jako právnické osoby ale i fyzickým osobám, které se snaží vyhnout potížím s dodržením platebních závazků. V práci je podán přehled o platebních instrumentech, které se používají mezi obchodními partnery i soukromými osobami v oblasti platebního styku. Nejprve jsou popsány nejběžnější formy platebních úhrad včetně úhrad zahraničních nabízených většinou finančních institucí v ČR i ve světě. Podrobněji se práce zabývá dokumentárními platbami, které zaručují provedení platby a nabytí produktu či služby za přesně stanovených podmínek. Dále práce stručně charakterizuje elektronické platební prostředky, se zaměřením na platební karty. Na závěr diplomové práce je provedena analýza obchodních vztahů a vyhodnocení nejefektivnějšího instrumentu.
Application possibilities regarding payment instruments in business relations of Lb-Tech s.r.o.
Keywords: platební instrumenty; dokumentární platby; Obchodní vztahy; Platební styk