Environmentálně orientované řízení podniku - Böhmová, Simona (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se zabývá zaváděním environmentálně orientovaných systémů řízení v podniku. V první části jsou popsány nejdůležitější meyinárodní normy - BS 7750 a ISO 14000 a vzájemné souvislosti environmentálně orientovaných systémů řízení a systémů řízení jakosti. Dále je rozebrán ekologický informační systém. V druhé části je provedena analýza stávajícího stavu uvažované problematiky v podniku Synthesia a vytvořen ekologický informační systém.
Environmental management systems
Keywords: Životní prostředí; podniky; ekologické řízení; řízení jakosti; normy; ekologický informační systém