Uzávěrka diferenciálu experimentálního vozidla - Sztwiertnia, Česlav (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá návrhem řešení uzávěrky diferenciálu 02T pro účel zástavby do převodovky experimentálního vozidla, jež vzniká na Katedře dopravních prostředků Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice. V první části se práce věnuje popisu experimentálního vozidla a jeho hnacího ústrojí. Další část je věnována pevnostní analýze předloženého diferenciálu, která je nezbytná pro posouzení jeho bezpečnosti. Stěžejní částí diplomové práce je konkrétní návrh uzávěrky diferenciálu. Návrh je založen na myšlence zamezení relativního pohybu více ozubených kol současně dvěma vloženými satelity. Návrh je doplněn pevnostní analýzou.
Differential interlock/lock of the experimental vehicle
Keywords: experimentální vozidlo; převodovka 02T; uzávěrka diferenciálu; návrh; Experimantal vehicle; differential gear 02T; differential lock; proposal