Specifika vzdělávání dospělých osob s mentálním postižením v oblasti přípravy pokrmů a zdravého stravování - Műllerová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce nese název Specifika vzdělávání dospělých osob s mentálním postižením v oblasti přípravy pokrmů a zdravého stravování. Teoretická část se skládá ze tří hlavních oblastí - mentální retardace, vzdělávání a lidská výživa. Praktická část obsahuje teoreticko-praktická schémata určující postup provádění odborné činnosti - příprava pokrmů a zdravé stravování pro osoby s mentální retardací a další materiály, které se tohoto tématu týkají. Práce vznikala v roce 2013 a mimo o.p.s. SKOK do života je určena studentům a všem, kteří se zajímají o problematiku vzdělávání osob s mentální retardací.
Specifics of the education of adults with mental disabilities in the area of food preparation and healthy eating
Keywords: mentální postižení; mentální retardace; vzdělávání; zdravá strava; lidská výživa; easy to read; recepty; mental disabilities; mental retardation; education; healthy eating; human nutrition; recipes