Radioterapie karcinomu plic - Pavlíková, Andrea (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce pojednává o radioterapii karcinomu plic a o informovanosti kuřáků o rizicích spojených s kouřením. Celá bakalářská práce je rozdělena na dvě základní části a to na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část se nejprve zabývá anatomií a fyziologií plic. Dále je v této části obsažen obecný úvod do onkologické problematiky. Další část práce již plně pojednává o karcinomu plic, jeho příznacích, projevech, rizikových faktorech, diagnostice, radioterapii i jiných léčebných metodách. Výzkumná část pomocí provedeného dotazníkového šetření ukazuje informovanost vybrané skupiny respondentů - kuřáků, o rizicích spojených s kouřením.
Radiotherapy of lung cancer
Keywords: plíce; rakovina plic; onkologie; léčba; kouření; radioterapie; lungs; pulmonary cancer/lung cancer; oncology; treatment; smoking; radiotherapy