Radial implicative fuzzy inference systems - Coufal, David (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá radiálními implikačními fuzzy inferenčními systémy. Je studována tvorba těchto systémů na základě dané t-normy a jejich vlastností, především podmínky koherence a redundance jejich pravidel. Je ukázáno, že třída radiálních implikačních fuzzy inferenčních systémů vykazuje univerzální aproximační vlastnost. V práci je rovněž diskutována aplikovatelnost dosažených teoretických výsledků v praktických úlohách. Jsou prezentovány algoritmy pro učení struktury a parametrů těchto systémů na základě experimentálních dat. Algoritmy jsou implementovány v jazyce výpočetního prostředí MATLAB.
Radiální implikační fuzzy inferenční systémy
Keywords: fuzzy systémy; koherence; redundance; MATLAB