Paliativní péče z pohledu nelékařského zdravotnického personálu v intenzivní medicíně - Kratěnová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku paliativní péče z pohledu nelékařského zdravotnického personálu v prostředí intenzivní medicíny. Práce se dělí na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou. Teoretická část se zaměřuje na problematiku paliativní a intenzivní péče, včetně paliativních týmů a vztahu mezi paliativní a intenzivní péčí. V praktické části jsou získaná data z dotazníkového šetření, zaměřená zejména na dostupnost paliativního týmu a zájmu o vzdělání vyhodnocena a prezentována v tabulkách, grafech a doplněna o komentář.
Palliative care from the perspective of non-medical staff in intensive care medicine
Keywords: paliativní péče; nelékařský zdravotnický personál; intenzivní péče; paliativní tým; pacienti; palliative care; non-medical staff; intensive care; palliative team; patients