Fotokatalytické odbourávání farmaceutických reziduí - Vágnerová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce je zaměřena na odstraňování farmakologických kontaminantů z odpadních vod. Pozornost je věnována především možnostem degradace hormonů prostřednictvím fotokatalytických procesů, jakožto potenciálním ekologicky i ekonomicky výhodným technologiím pro čističky odpadních vod. V práci jsou také shrnuty hlavní způsoby kontaminace a negativní účinky hormonů ve vodním prostředí.
Photocatalytic degradation of pharmaceutical residues
Keywords: léčiva; hormony; fotokatalýza; TiO2; drug; hormones; photocatalysis; TiO2