Mikroregion a jeho rozvoj - sociálně ekonomický profil daného mikroregionu - Šináglová, Jana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá problematikou spolupráce obcí. Formálně se práce dělí do dvou částí. Teoretická část je rozdělena do tří kapitol. První a druhá kapitola stručně charakterizuje pojem regionalismus a regionální politiku. Poslední část se věnuje pojmu mikroregion, strategii rozvoje mikroregionů, založení a aktivitám mikroregionu. Praktická část je zaměřena na konkrétní charakteristiku a analýzu vybraného mikroregionu. Závěr práce patří zhodnocení všech získaných informací a nejbližší budoucnosti daného mikroregionu.
Microregion and his development – social-economic profile of the selected microregion
Keywords: regionalismus; Regionální politika; mikroregiony; Čáslavsko; regionalism; Regional Policy; microregions