Informační predikční model pro financování dopravní obslužnosti v regionu pomocí metod výpočetní inteligence - Kašparová, Miloslava (Univerzita Pardubice, 2005)
Cílem disertační práce bylo vytvoření a ověření informačního predikčního modelu, který je určen pro pracovníky dopravních úřadů pro podporu rozhodování při financování dotovaných spojů autobusových linek. V souvislosti s trendy veřejné správy, mezi které patří zavádění nových informačních technologií, bylo využito predikčních metod výpočetní inteligence. Úkolem modelu je predikovat budoucí tržbu na kilometr dotovaného spoje autobusové linky.
Information prediction model of financing of regional transport services by means of computational intelligence methods
Keywords: predikční modely; Dopravní obslužnost; neuronové sítě; rozhodovací systémy; obce; veřejná správa