Organizace veřejné správy - Volná, Martina (Univerzita Pardubice, 2008)
V bakalářské práci je obecně vysvětleno, co je veřejná správa, jak se dělí, a co všechno je skryto pod pojmem organizace. Zabývá se dělením správních úřadů a vysvětlením pojmů samospráva a státní správa. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na konkrétní obec s rozšířenou působností - Poděbrady.
Organization of public administration
Keywords: public administation; subjects; State administration; self-government; administrators; municipalities; regions; veřejná sráva; subjekty; Státní správa; samospráva; vykonavatelé; obce; kraje