Hodnocení kvality života u pacientů po cévní mozkové příhodě v závislosti na druhu léčby - Černochová, Jana (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zaměřuje na otázku kvality života pacientů po cévní mozkové příhodě v závislosti na druhu léčby, kde cílem zkoumání je ověřit si, zda druh podané léčby v akutním stádiu nemoci může snížit její následky a ovlivnit tak kvalitu života pacienta po CMP. V rámci kvality života se soustřeďuji především na změny, které vznikly po mrtvici, v jakém rozsahu a jak ovlivnili jedince. Ke zjišťování kvality života u pacientů po CMP jsem využila dotazník SF - 36.
Quality of life assessment in patients after a stroke depending on the type of treatment
Keywords: cévní mozková příhoda; kvalita života; SF - 36; léčba; trombolýza; stroke; quality of life; SF - 36; treatment; thrombolysis