Změna přenosu výkonu speciálního vozidla MUV - Haupt, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena na návrh změny přenosu výkonu z hydraulického na elektrický u speciálního vozidla MUV 74 a to jak ve variantě AC/DC, tak i AC/AC. Cílem celé práce je pak srovnání původního vozidla s navrženými variantami a to zejména z hlediska trakčních vlastností, celkové hmotnosti, provozní spolehlivosti, ceny a dostupnosti.
Change of power transmission for special vehicle MUV
Keywords: speciální vozidlo MUV 74; hydraulický přenos výkonu; elektrický přenos výkonu; trakční charakteristika; special vehicle MUV 74; hydraulic power transmission; electrical power transmission; traction characteristic