Investiční projekt bioplynové stanice - Pavelka, Jindřich (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce je věnována investičnímu projektu bioplynové stanice. Součástí práce je vytvoření a ekonomické zhodnocení modelové investice včetně citlivostní analýzy. Obnovitelným zdrojům energie, mezi které bioplyn patří, je dnes ve světě věnována zvýšená pozornost. Výstavba a provoz bioplynové stanice přináší značné synergie v oblasti finanční, ekonomické a environmentální. Z užšího pohledu se práce zabývá bioplynem jako obnovitelným zdrojem energie a modelovou investicí do bioplynové stanice, která je zhodnocena na základě běžných metod pro hodnocení investičních projektů jako jsou čistá současná hodnota, vnitřní výnosové procento a doba návratnosti.
Biogas plant investment project
Keywords: investice; investiční projekty; hodnocení investic; bioplyny; bioplynové stanice; obnovitelné zdroje energie; investments; investment projects; investment evaluation techniques; biogas; biogas stations; renewable energy sources