Remotorizace lokomotivy řady 753/750 - Paur, Jan (Univerzita Pardubice, 2003)
Cílem práce je navrhnout hnací vozidlo nezávislé trakce s minimální hmotností pro lehké osobní vlaky. Podstatou řešení je návrh nové trakční výzbroje s motory Caterpillar 3412 E a 3508 B, jejího uspořádání a stanovení trakčních vlastností vozidla.
Remotorization of locomotive series 753/750
Keywords: kolejová vozidla; lokomotivy; remotorizace; trakční chrakteristiky; trakční vozidla; motorové lokomotivy; modernizace