Vnitřní kontrola ve státní správě - Tauchmanová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce je zaměřena v první řadě na kontrolní činnost ve státní správě, jakožto činnost spadající pod působení veřejné správy. Jsou zde popsány charakteristické rysy veřejné a státní správy, jejich členění, fungování a kontrolní činnost. Konkrétně se práce zabývá charakteristikou města Nový Bydžov a kontrolou vykonávanou Městským úřadem Nový Bydžov. Na závěr jsou uvedeny specifické příklady kontrolní činnosti tohoto městského úřadu.
Internal control in state administration
Keywords: veřejná správa; státní správa; vnitřní kontrola; finanční kontrola; audit; obce; public administration; state administration; internal control; financial control; audit; munici-pality