Energetičtí zprostředkovatelé a role veřejného sektoru při jejich regulaci - Podaná, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá reakcí veřejného sektoru na činnost zprostředkovatelů na trhu s energiemi. Práce analyzuje reakci Energetického regulačního úřadu a České obchodní inspekce, kteří se touto tématikou zabývají a řeší spory či uvalují sankce na podvodné energetické zprostředkovatele. Také je zde řešena problematika neetičnosti zprostředkovatelů při jejich jednání se spotřebiteli.
Energy intermediaries and the role of the public sector in their regulation
Keywords: veřejný sektor; etika; regulace; trh s elektřinou; energetičtí zprostředkovatelé; public sector; ethics; regulation; electricity market; energy intermediary