Modelování a simulace nejvyšších pojištěných škod při katastrofách ve světě - Kloučková, Karolína (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato diplomová práce se zaměřuje na modelování a simulaci nejvyšších pojištěných škod při katastrofách ve světě. Cílem práce je teoreticky popsat metody pravděpodobnostního modelování rizik související s výskytem a ekonomickými důsledky přírodních katastrof a aplikovat je na reálná publikovaná data.
Modelling and simulation of highest insured losses in the world catastrophe
Keywords: katastrofy; odhady parametrů; neproporcionální zajištění; kvantilové modely; pořádkové statistiky; modelování extrémních škod; simulace extrémních škod; disasters; estimation of parametrs; disproportionate collateral; quantile function; order statistics; extreme damage modeling; simulation of the extreme losses