Stanovení kyseliny askorbové v různých druzích instantních nápojů - Damková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce je zaměřena na stanovení kyseliny askorbové v různých druzích instantních nápojů. Teoretická část se zabývá studiem vitaminu C a metodami jeho stanovení. V experimentální části bylo stanoveno pět vzorků instantních nápojů titračními metodami – jodomtricky a bromatometricky.
Determination of ascorbic acid content in various kinds of instant drinks
Keywords: vitamin C; jodometric titration; bromatometric titration; vitamin C; jodometrie; bromatometrie