Činnost obecní policie na úseku veřejného pořádku - Bártlová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá historickým vývojem komunálních sborů, popisuje pravomoci, oprávnění, zvláštní omezení a její působení v oblasti veřejného přádku. Cílem práce je zhodnotit efektivitu činnosti konkrétní obecní policie na úseku veřejného přádku.
Activities of municipal police in the field of public order
Keywords: obecní policie; povinnosti; oprávnění; Městská policie Pardubice; municipal police; obligations; authorization; municipal police of Pardubice