Potenciál železnice - Novák, Jaroslav; Mlynařík, Ladislav (My University, 2018)
Článek bilancuje rozvoj železniční dopravy v ČR v posledních 25 letech a předkládá možné směry jejího dalšího rozvoje v rámci čisté multimodální mobility. Článek prezentuje především potenciál rozvoje v regionální dopravě s využitím dvouzdrojových vozidel s napájením z troleje a z akumulátoru.
Possibilities of Railway Transport
Keywords: železnice; multimodální mobilita; dvouzdrojové vozidlo; railway; multimodal mobility; two source vehicle