Architektura pošt a poštovních úřadů na území východních Čech v letech 1890 - 1948 - Plíšek, Daniel (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce je zaměřena vývoje a proměnu architektury spjaté s institucí pošty v oblasti východních Čech v letech 1890 - 1948. V rámci bádání vytvořený katalog představuje nejvýznačnější poštovní objekty. Pozornost je také zaměřena na stručný historický vývoj daných sídel, ve kterých se popisovaný objekt nachází.
The Architecture of Postal Offices in Eastern Bohemia (1890-1948)
Keywords: architektura; pošta; východní Čechy; 1890 - 1948; architecture; post office; Eastern Bohemia; 1890 - 1948