Výživa matky po porodu - Košnárová, Marie (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce s názvem "Výživa matky po porodu" je prací teoreticko-průzkumnou. Teoretická část práce se zabývá specifiky výživy žen v období prvních šesti týdnů po porodu a při nástupu laktace, jednotlivými doporučeními ve výživě a zásadami pro stravování žen v poporodním období. Průzkumná část práce se zabývá porovnáním spokojenosti a vhodnosti stravy na dvou odděleních šestinedělí vybraných nemocnic pomocí dotazníkového šetření.
Maternal nutrition after childbirth
Keywords: výživa; ženy po porodu; kojení; nemocniční strava; nutrition; postpartum women; breastfeeding; hospital meals