Historický vývoj a způsoby zpracování komiksů - Vobejdová, Alena (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována stručným dějinám komiksu a jeho zpracování s vývojem jednotlivých technologií. Popisuje jednotlivé kroky procesu zpracování komiksu v rámci průmyslu, vybavení, osoby podílející se na tvorbě komiksu a časovou náročnost práce. Dále se zabývá metodami tónování a separace barev z hlediska historického vývoje a vlivu na zpracování komiksů.
Historical evolution and methods of processing of comic books
Keywords: komiksy; historie komiksu; zpracování komiksu; separace barev; tónování; tisk komiksů; comic books; history of comic books; process of creation of comic books; colour separation; halftoning; comic books printing