Inerciální Referenční Systém (IRS) a jeho využití v letecké navigaci - Lněnička, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem bakalářské práce je popsat a vysvětlit princip fungování Inerciálního Referenčního Systému (IRS) a jeho možnosti ve využití v letecké navigaci. Bude nutné se zabývat porovnáním se systémem INS (Inerciálním Navigačním Systémem) a zhodnotit přínosy především s důrazem na analýzu přesnosti ve srovnání se systémem INS. Dále by tato práce měla zhodnotit možnosti systému IRS v součinnosti s jinými navigačními systémy (např. GPS, GLONASS). Nakonec by práce měla vyhodnotit chybovost IRS v jednotlivých fázích letu.
Inertial Reference System (IRS) and its use in aircraft navigation
Keywords: inerciální referenční systém; letecká navigace; analýza přesnosti; inertial reference system; aircraft navigation; accuracy analysis