Nanovlákenné vrstvy na bázi PLA pro medicínské aplikace - Lipenská, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato práce se zabývá kyselinou polymléčnou, kyselinou hyaluronovou a nanovlákennými vrstvami, které by bylo případně možné použít jako antiadhezní membrány. Tato práce se skládá z teoretické a praktické části, přičemž praktická část se soustřeďuje na výzkum a vývoj zvlákňování kyseliny polymléčné a kyseliny hyaluronové v kompozitních materiálech a testování připravených vrstev z těchto látek.
Nanofibers layers based on PLA for medicine applications.
Keywords: polylactic acid (PLA); hyaluronic acid; biodegradation; nanofibers; nanovlákna; polymléčná kyselina; PLA; kyselina hyaluronová; biogegradace