Fytoestrogeny a jejich vliv na lidské zdraví - Novotná, Tereza (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se věnuje fytoestrogenům. Je zde popsána jejich struktura, mechanismus účinku a biochemické vlastnosti. V této bakalářské práci jsou shrnuty nejnovější poznatky o účincích fytoestrogenů na lidské zdraví. Je popsán také jejich výskyt v potravinách a možnosti stanovení fytoestrogenů.
Phytoestrogens and its affect on human health
Keywords: fytoestrogeny; estrogenové receptory; izoflavony; menopauza; sója; phytoestrogens; estrogen receptors; isoflavons; menopause; soya