Současné exekuční právo v České republice a sociální dopady exekučních praxí - Bezděkovská, Magdaléna (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou současné podoby exekučního práva v České republice a sociálních dopadů exekučních praxí. Cílem je zanalyzovat dluh jakožto antropologický problém, objasnit historický vývoj exekučního práva, jeho současnou podobu či plánované novelizace, o nichž se hovoří jako o "revoluci" v exekucích. Dále také nastínění nejvýraznějších mechanismů ovládajících byznys s chudobou a v neposlední řadě přirovnání exekucí a splátek k novodobému otroctví.
Contemporary Law Enforcement in the Czech Republic and Social Impacts of Execution Practise
Keywords: debt; indebtedness; poverty; execution; enforcement; law; dluhy; zadluženost; chudoba; exekuce; vymáhání; právo