Ekobarvy a vlhčení v ofsetovém tisku - Melzer, Vladimír (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce zkoumá vlastnosti ofsetových barev, jejichž základní pojivovou složku tvoří rostlinné oleje, a také se zabývá interakcí těchto barev s různými vlhčícími roztoky.
Ecoinks and dampening in ofset printing
Keywords: ofsetové barvy; pojiva; rostlinné oleje; Životní prostředí