Daň z nemovitých věcí ve vybraných zemích EU - Kytlicová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce je zaměřena na daň z nemovitých věcí, především na analýzu způsobu a výše zdanění této daně v České republice, Slovensku, Polsku a Maďarsku. Bakalářská práce se zabývá daněmi a jejich významem v ekonomice a majetkovými daněmi obecně. Dále se zaměřuje na státy V4, na jejich legislativu daně z nemovitých věcí a konkrétní výpočet ve vybraných obcích. Závěr bakalářské práce je zaměřen na způsob výpočtu daně ve vybraných státech a na porovnání výše daně ve vybraných obcích.
Property Taxation in Selected EU Countries
Keywords: daň z nemovitých věcí; daň; majetkové daně; daňová soustava; EU; real estate tax; tax; property tax; tax systém; EU