Uplatnění absolventů vysokých škol v soukromém sektoru dle odvětví národního hospodářství - Ortová, Eva (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se soustředí na nezaměstnanost absolventů vysokých škol v různých odvětvích národního hospodářství. Vymezuje teoretické aspekty národního hospodářství, charakteristiku trhu práce a nezaměstnanosti včetně jejího členění. Obsahem práce je také popis programů podporujících čerstvé absolventy. Cílem práce je zhodnotit ochotu firem zaměstnávat absolventy vysokých škol, analyzovat absolventy na trhu práce a porovnat možnosti jejich uplatnění dle odvětví národního hospodářství. Důvody proč firmy upřednostňují absolventy nebo naopak jedince s praxí a také, které další skupiny jsou na trhu práce označovány jako rizikové.
Assertion of university graduates in the private sector according to the sector of the national economy
Keywords: absolventi; nezaměstnanost; trh práce; vysoké školy; zaměstnavatelé; graduates; unemployment; labor market; universities; employers