Užívání hormonální antikoncepce u patnáctiletých dívek ve vztahu ke kvalitě života - Teichmanová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2015)
Název závěrečné práce je "Užívání hormonální antikoncepce u patnáctiletých dívek ve vztahu ke kvalitě života". Jedná se o teoreticko výzkumnou práci, která je rozdělena do dvou částí: teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na problematiku hormonální antikoncepce, charakteristiku adolescentního období a na kvalitu života u mladistvých. V praktické části je popisována metodika výzkumu a analýza získaných dat. Výzkumným vzorkem byly patnáctileté dívky. Cílem práce bylo zjištění kvality života u dívek, které užívají hormonální antikoncepci, nebo její užívání plánují.
Use of hormonal contraception in fifteen years old girls in relation to quality of life.
Keywords: contraception; hormonal; adolescence; quality of life; hormonální antikoncepce; adolescence; kvalita života