Adaptace nemocného na Crohnovu chorobu - Musilová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce je napsána na téma "Adaptace nemocného na Crohnovu nemoc". Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. Teoretická část je zaměřena na anatomii trávicího traktu, popis Crohnovi nemoci, její diagnostiku, léčbu, adaptaci po léčbě a potřeby člověka. V závěru teoretické části práce jsou uvedeny organizace pomáhající nemocným s idiopatickými střevními záněty. Výzkumná část je založena na kvalitativním výzkumu, který je zpracován pomocí polostrukturovaných rozhovorů s pacienty s Crohnovou nemocí.
Adaptation of the patient to Crohn's disease
Keywords: adaptace; crohnova nemoc; nemocní; potřeby; zdravotnická zařízení; adaptation; Crohn´s diasease; patient; needs; medical devices